Hjælp til at selvudgive

Det her indlæg er mest et news splash. Kald det public service, om I vil. Sagen er, at jeg for tiden går og pusler med at lære mig selv html. Det gør jeg, fordi jeg godt kunne tænke mig at lære at kode epub fra bunden. Og hvorfor kunne jeg godt det? Nok primært fordi, jeg i forvejen virkelig ikke har særligt meget fritid, og den sparsomme smule af slagsen jeg har, vil jeg bruge på noget komplet unødvendigt. Unødvendigt, eftersom man kan få ganske udmærkede programmer, der hjælper en med at kode epub-filer. Og hvis man er for doven til selv at bruge de tilgængelige programmer, kan man oven i købet købe denne service af  forlag og konsulenter, der hjælper selvudgivere. Og det er det, det her indlæg handler om.

Selvudgivelse er ikke noget, jeg har tænkt mig at gøre. Ikke fordi jeg har noget imod ideen om at selvudgive, men simpelthen bare fordi jeg er en doven hund. Men skulle man være interesseret i konceptet, er jeg faldet over en et par firmaer og services, der kan hjælpe en ambitiøs selvudgiver godt på vej. Jeg lister dem nedenfor. Der er ikke så mange, så skulle der sidde nogen derude, som kender til flere selvudgiver-ressourcer, er I meget velkomne til at komme med en kommentar.

  • Berit Lund har en online boghandel, der forhandler ebøger – www.booksnob.dk– men hun laver også så meget andet. Blandt andet fungerer hun som en slags konsulent/agent. Hun tilbyder en hjælpepakke til forfattere, der gerne vil udgive en ebog. Hun assisterer med forlag, isbn-nummer, kommunikation med grafiker samt forberedelse af ebog til upload. Det her er, såvidt jeg kan vurdere, den fulde pakke, hvor der bliver tagethånd om dig fra start til slut. Læs mere her.
  • Replikant er et forlag og en medievirksomhed. Som forlag har Replikant allerede udgivet et par anmelderroste bøger. Det med medievirksomheden indbefatter blandt andet, at de producerer og konverterer ebøger for selvudgivere og andre forlag: http://replikant.dk/ebogskonvertering/  Hvor Berit Lund tager sig af hele processen, laver Replikant din ebog.
  • Og så er der selvfølgelig saxo.coms SAXO Publish. Saxos selvudgiverplatform tilbyder ikke hjælp med selve konverteringen til epub, men de henviser til services, der kan hjælpe med denne del af projektet. Hvad Saxo gør, er at gøre din bog salgbar et sted, hvor den er nem at finde. Og det er jo ikke så dårligt.

Skriv en kommentar

Filed under Alt det praktiske, Blandet slik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s